Zilele trecute am facut pentru prima data chiftelute cu sos. Mi-au iesit incredibil de bune, asa ca m-am hotarat sa va spun si voua cum se fac (poate va e pofta :P)
Va trebuiesc urmatoarele:
- carne tocata (cantitatile vi le stabiliti in functie de nr de portii - eu folosesc cam 1/2 kg)
- un colt de paine
- faina
- 2 cepe
- usturoi
- bulion
- foi de dafin
- ulei, sare, piper, delikat
- oua (eu am pus vreo... 4 oua - nu m-am zgarcit ca aveam din belsug :P )
- patrunjel
- Se caleste o ceapa intr-o picatura de ulei, apoi se amesteca cu carnea tocata, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, ouale, usturoiul tocat marunt, sare, piper si patrunjel tocat marunt.
- Din compozitia rezultata se fac bilute (marimea va priveste), si se dau prin faina.
- Se pune ulei intr-o tigaie (cam 1-2cm de ulei) si se pun chiftelutele. Cand s-au rumenit pe o parte se intorc si pe cealalta
- Intr-o cratita se caleste o ceapa tocata solzisori, apoi se adauga apa cat sa o acopere. Se lasa un pic sa fiarba dupa care se adauga bulion dizolvat in apa (sau suc de rosii - insa mie mi se pare mai bun sosul facut cu bulion).
- Se lasa sa fiarba un pic si se adauga delikat, piper si 1-2 foi de dafin.
- Se mai lasa sa dea in cateva clocote (si sa se ingroase un pic compozitia), apoi se adauga si chiftelutele si (daca mai vreti) puteti sa mai puneti si cativa catei de usturoi (taiati feliute subtiri).
- Dupa ce s-au patruns chiftelutele (cam 10min sa zic), se opreste focul.
Imi pare rau ca nu scriu la retete timpul si cantitatile exacte insa consider ca cea mai buna mancare iese cea facuta din ochi si nu "a la carte".
No comments:
Post a Comment