26.4.10

MAZARE CU PUI

Acesta este al doilea fel de mancare preparat asta-seara.
Ingredinete :
  • o punga de mazare congelata [sau puteti opta si pt cea la cutie/borcan]
  • o ceapa
  • un morcov
  • bulion
  • carne de pui [la alegere]
  • patrunjel [sau marar - pt cine agreeaza aceasta verdeata :P ]
  • delikat
Se curata si se spala legumele. Se toaca maruntel. Carnea se spala si ea. Se pun trei-patru linguri de ulei in cratita si se calesc ceapa si morcovul. Cand s-au rumenit, se adauga carnea [aceasta se poate praji inainte sau se poate lasa un pic la rumenit cu legumele]. Cand aceasta a capatat o culoare alba, se pune apa [de preferat calda] pana la nivelul puiului si delikat.

Se lasa la fiert aprox 10-15 min, apoi se adauga mazarea. Cand aceasta este aproape fiarta, se pune bulionul si se mai lasa cam 10min pe foc. Se opreste si se presara verdeata tocata marunt.
Gata! Pofta buna! :)

No comments:

Post a Comment